Sale!

Receta pjatash ketogjenike

15.00 7.50

Categories:

Description

Dieta ketogjenike është një dietë ku trupi kalon në një lloj gjendje metabolike, e cila quhet ketozë, ku organzimi djeg yndyrë për “karburant” dhe prodhon pak fragmente karboni (të quajtura ketone) si produkt metabolik. Normalisht trupi ynë djeg karbohidrate për “karburant”, burimi kryesor i energjisë për trurin, zemrën rruazat e kuqe dhe shumë të tjera. Kur trupi kalon në ketozë, ne ndihemi më pak të uritur dhe është më e lehtë të konsumojmë më pak ushqim se zakonisht. Si e tillë është menuja ideale për të rënë në peshë. Te ky ebook do të gjeni receta të ndryshme vaktesh ketogjenike.

Përdoret gjithashtu për njerëzit që vuajnë nga sëmundjet e gjendrës tiroide, për njerëz me probleme nervore (migrenë, depresion, ankth, Parkinson, Alzheimer, etj) si dhe për njerëz me problemet e celiakisë ose të sindromës të zorrës së irrituar. Mund të aplikohet mbi 18 vjeç. Për femrat post partum ose në gjidhënie, duhet të konsultoheni me mjeken tonë për ndjekjen e kësaj diete.